Az Egyszülős Központ „Kiszínezzük az iskolakezdést!” programjában több mint 400, általános iskolásnak adományozunk egyenként több tízezer forint értékű tanszercsomagot – közölte a Józsefvárosban is működő központ.

A különböző korosztályok igényeihez igazodva a családok háromféle csomagra pályázhattak, a támogatásra az ország egész területéről lehetett jelentkezni, a tanszercsomagok felét vidéken élő egyszülős gyerekek kapják. Mint közleményükben fogalmaztak: az iskolakezdési csomagok hamarosan eljutnak a családokhoz, akik a fővárosban a pesti – Józsefvárosban található – Egyszülős Központban, vidéken pedig tizenegy helyszínen vehetik át a tanszereket.

A több mint 400, általános iskolásoknak összeállított tanszercsomag mellett 200 tablettel is segítik az egyszülős családban élő középiskolás fiatalok évkezdését. Magyarország Kormánya adományaként olyan tableteket kapnak az egyszülős fiatalok, amelyeket a 2022. évi népszámlálás során használtak a számlálóbiztosok.

A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában jött létre annak érdekében, hogy gyakorlati segítséget nyújtson és közösséget biztosítson az érintett családoknak. 2022 márciusában Budán, a Déli pályaudvar mellett megnyílt a második Egyszülős Központ is.

Gyermekeiket egyedül nevelő édesapáknak indított programokat az Egyszülős Központ

Különböző programokkal, pályázatokkal rendszeresen segítik a családokat, amelyekről a Hírnyolc is többször beszámolt.