Egyszülős- és nagycsaládosok üdülhetnek idén nyáron a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban, a gyulai Hunguest Hotel Erkelben és a Balatontourist füredi, révfülöpi, valamint akali kempingjeinek mobil- és üdülőházaiban – közölte a Mészáros Csoport. A július közepétől szeptember közepéig tartó időszakban mintegy 3200 családos nyaralhat 5-7 napos turnusokban, félpanziós ellátással.  Az üdültetés 200 millió forintos költségét Mészáros Lőrinc magánvagyonából finanszírozza a cégcsoport jótékonysági programjának keretében.

„A cégcsoport karitatív tevékenysége a gyermekekre fókuszál. Ezért álltunk eddig is számos, az ő javukat szolgáló kezdeményezés mögé, legyen szó külföldi gyógykezelésről, életmentő kórházi berendezésről vagy a gyermekek korai élettani károsodását felismerő laboratórium létrehozásáról. Ez a mostani jótékonysági program annyiban más, hogy egy közös családi üdülés elsősorban a lelkeket gyógyítja, amire most különösen nagy igény mutatkozik a COVID-járvány miatti több hónapos bezártság után” – fejtette ki a Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója.

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke elmondta: „A járvány időszakában mi nagycsaládosok minden lehetséges eszközzel támogattuk egymást, így jól ismerjük azokat a családokat, akik nehéz helyzetbe kerültek. Vannak köztük, akik hatan-nyolcan szoronganak egy kis albérletben, és olyan is, ahol az apa, betegsége miatt nem tud munkát vállalni. Sokan gyermekeik gyógyítására költik jövedelmüket, és olyanok is vannak, akik elvesztették munkahelyüket. Nekik nincs lehetőségük arra, hogy gyermekeikkel együtt nyaralhassanak, sokan hosszú évek óta nem tudtak elutazni együtt. Minden gyermeknek szüksége van arra, hogy részesülhessen a családjával közösen átélt örömökből, amit most a Mészáros Csoport támogatása lehetővé tesz számukra.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője úgy fogalmazott: „Hazánkban több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel. Az egyszülős családok több mint fele nehéz anyagi körülmények között él, a nyaralás, a kikapcsolódás pedig mindig az első dolog, ami kimarad egy nehéz helyzetben élő család életéből. Ilyenkor hiába a nyári szünet, a gyerekeknek nincs lehetőségük arra, hogy legalább néhány napra igazi gyerekkoruk legyen. A járvány következtében az egyszülős családok kerültek a legnehezebb helyzetbe – a közös kikapcsolódásra, a feltöltődésre most a megszokottnál is nagyobb szükségük van, a támogatással pedig többszáz család számára nyílik erre lehetőség” – fejtette ki Nagy Anna.

Forrás: Mészáros Csoport/Egyszülős Központ