Országos

  • Felelősnek, az emberek mindennapjait segítő költségvetésnek nevezte a pénteken elfogadott jövő évi büdzsét Kocsis Máté. 2021-ben minden kiemelt terület több forrással gazdálkodhat: így több jut a családok támogatására, az oktatásra, a közszféra dolgozóinak bérére és a nyugdíjakra is. A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal ismét bebizonyította, hogy nem lehet rájuk számtani, ugyanis nem szavazták meg: a járványügyi készültség kiadásait, a családügyi költések emelését, a 13. havi nyugdíj visszaépítését, a határvédelmi, honvédelmi és közbiztonsági kiadások növelését, valamint a munkahelyvédelmi és -teremtési kiadásokat sem.
  • A koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről indított nemzeti konzultáció július 3-tól online felületen is kitölthető.
  • Százhetvenezer egészségügyi dolgozó kapja meg bruttó 500 ezer forintos juttatását a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásáért szerdán, illetve a napokban. Az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerdán.
  • A korábbi hírekkel ellentétben ma még nem kell fizetni a parkolásért. Bár tegnap még az önkormányzatok egy része is bizonytalan volt abban, hogy visszaállhat-e a régi rend, a Miniszterelnökségi Sajtóiroda tisztába tette a kérdést: július 1. éjfélig nem kell fizetni a parkolásért.
  • Mintegy 200 ezer családot, több mint 900 milliárd forinttal támogatott a kormány egy év alatt a családvédelmi akcióterv keretében – közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten.
  • Ma még ingyenes a parkolás, de szerdától visszaáll a koronavírus járvány előtti rend az egész országban. A Fővárosi Önkormányzat múlt heti ülésén az is eldőlt, hogy augusztus 1-től Budapest egyes részein drágul a parkolás, Józsefvárosban egyelőre maradnak a régi parkolódíjak.
  • Félidei tisztújítást tartott a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. A frakció megerősítette Kocsis Mátét a frakcióvezetői tisztségben, amelyet 2018 májusa óta tölt be – közölte a Fidesz sajtóosztálya.
  • A Gazdaságvédelmi Operatív Törzs elsődleges célja a magyar gazdaság növekedési pályára állítása, ezért azonosítja és felszámolja azokat az adminisztratív szabályokat, bürokratikus terheket, amelyek fékezik a gazdaságot, akadályozzák a vállalkozások működését – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter június 24-én, a testület alakuló ülését követően.
  • Megszűnt a 65 év felettiekre vonatkozó, naponta 9 és 12 óra között érvényes vásárlási idősáv a boltokban, ugyanakkor az üzletekben és a tömegközlekedési járműveken továbbra is kötelező eltakarni az orrunkat, szánkat.
  • Életének 85. évében, hosszantartó betegség után elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Józsefváros díszpolgára, a Nemzet Sportolója. Kárpáti György kerületünkben született és itt, a Népszínház utca 21-ben élt három évtizeden keresztül. A Józsefváros díszpolgára címet 2018-ban kapta.