Richard Wagner: Az istenek alkonya
Zenedráma három felvonásban, német nyelven, magyar és angol felirattal. Barátság, szerelem, adott szó, szerződés, vendégjog – mind olyan alapvető emberi értékek, illetve azok hordozói, amelyek válság idején kiüresedhetnek, semmissé válhatnak.

Erkel Színház

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Richard Wagner monumentális, romantikus Ring-tetralógiája nem csupán egy tőlünk távoli mese a germán mitológia hőseivel, hanem az elmúlt két évszázad és még inkább a jelen gazdasági-társadalmi-ökológiai változásairól, értékválságairól is szól. Rendező: M. Tóth Géza.
Időpont: május 19., 17.00
Helyszín: Erkel Színház

A transzcendens vonzásában – INFINITÍVUSZ
A kiállításon 64 kortárs képzőművészeti alkotásban jelennek meg Pilinszky János művei. A felkért magyar művészek egyénileg választottak ki egy-egy Pilinszky idézetet, amelyre reflektálva egy személyes párbeszéd születik meg alkotásaikban.

Fotó: Polgárok Háza

A kiállítás 2022. június 30-ig látogatható.
Megtekinthető: május 13-tól
Helyszín: Párbeszéd Háza

Életnagyság
A galéria ezúttal Szabó Franciska festményeit mutatja be, azonban a kiállítás kuriózuma, hogy a festőnő mind a négy művész testvére egy-egy munkájával kapcsolódik a kiállított anyaghoz.

Szert-Szabó Dorottya animációs tervezőművész és illusztrátor, Szabó Júlia média designer és divatfotográfus, Szabó Hajnalka szobrász és Szabó Blanka divattervező művei gazdagítják a festő művészettörténettel, különösen az antikvitás emlékezetével, hatásával foglalkozó tárlatát.
Megtekinthető: május 12-től
Helyszín: Ari Kupsus Galéria (Bródy Sándor utca 23/b)

Színházi kulisszák mögött: Darvas Iván
Egyénisége, eleganciája, intellektusa révén méltán válhatott a későbbi színészgenerációk példaképévé.

Fotó: Wikipédia

Emberségével, a munka, a feladat iránti nemes alázatával, mind színpadi mind filmes szerepeiben nyújtott feledhetetlen alakításaival pedig a közönség számára marad örökérvényű alakja a magyar színháztörténetnek. Előadó: Szebényi Ágnes színháztörténész
Időpont: május 17., 17.00
Helyszín: Polgárok Háza