Akik jártak a klubban, azt mondják valódi zarándokhely volt. A berendezés minden részlete Jimmy-re emlékeztetett. Üvegvitrin mögött a betérők láthatták személyes tárgyait, a falakat róla készült fotók borították, a hangszórókból Jimmy slágerei szóltak, sőt, még egy aranyozott, bársonnyal bevont királyi trón is helyet kapott benne. Ez is arra emlékeztetett mindenkit, hogy ahogyan Elvist, úgy Jimmy-t is sokan királyként emlegették.

A négy és fél oktávot kiéneklő Jimmy még azoknak az elismerését is kivívta, akikhez nem állt közel a zenei stílusa.

Az egykori Köztársaság tér 12. szám alatti Zámbó Jimmy klub 2001 márciusában nyitott meg. A hely előtte is zenés vendéglátóhelyként működött: Jimmy bátyja, Zámbó György üzemeltette még a rendszerváltást megelőző évektől. A Jimmy klub megnyitójára odaszállíttatták az énekes kedvenc zongoráját is, amelyet – a beszámolók szerint – a helyszínen először Jimmy legkisebb fia, az akkor 5 éves Adrián próbált ki.

A nyitás után nem sokkal a helyszín azzal került a médiába, hogy a Zámbó testvérek levet kaptak, amelynek írója egyebek mellett azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja az emlékhelyet.

A Zámbó Jimmy klubnak nem mindenki örült felhőtlenül. A lakosok egy 2002-es lakógyűlésen arról panaszkodtak, hogy hangos a zene és a hely tulajdonosa pedig illegálisan építette be a közös pincét, amit végül visszaszolgáltatott a klub tulajdonosa a háznak, amely elutasította a vételi kérelmet.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Zámbó Jimmy klub végül a 2010-es évek közepén zárt be. Az énekes azonban a mai napig nagy népszerűségnek örvend, nem is csoda, hogy A király címmel filmsorozat is készült róla a közelmúltban.