Az iskola kórusa augusztusban kapta a meghívást, aminek előzménye volt, hogy idén tavasszal a MÜPA szervezésében az énekkar már szerepelt együtt az operaénekesnővel. A koncerten régi és új szerzők művei szerepeltek, melyeket a természet ihletett. A művésznő minden országban csak egy koncertet ad, ezért is megtiszteltetés, hogy Ausztriában is a VIII. kerületi diákok szerepelhettek.

A tavaszi koncerten a kis kórus szereplése a művésznőben is maradandó emléket hagyott, így amikor az osztrák gyermekkar lemondta a fellépést, rögtön a Vajda iskolához fordultak a szervezők. Az Eden című est gondolati vezérfonala a természet fensége, titokzatossága, hatalma, melyet díszlettel, jelmezzel és fényeffektusok tesznek látványossá. A koncert témája a természet szeretete, minden gyermekhez közel áll, s örökös ökoiskolaként kiemelten fontos szerepet kap az iskola életében.

Fotó: Vajda Péter Általános Iskola

A gyerekek már a nyári szünet végén elkezdték a próbákat. Lelkesek voltak, hiszen már egyszer megtapasztalták, milyen nagy élmény egy ilyen fellépés. A próbákat Farkas Géza karnagy, az iskola ének-zene tanára vezette. A koncert szeptember 2-án az ausztriai Grafenegg koncertközpontban volt, ahová bérelt busz szállította a csapatot. A fellépés előtt mindenki nagyon izgult, ám ez a színpadra lépve el is illant. A művésznő kedves ismerősként köszöntötte az énekkart, s a közös munka is gördülékeny volt.

Fotó: Vajda Péter Általános Iskola

A koncert előtt énekpróba, mozgáspróba, beszédpróba, valamint színpadi próba is volt, hihetetlen profizmussal szervezve. A csapatot Kuglics Evelein tanárnő, valamint Hargitainé Őri Katalin, az iskola igazgatója segítette, bíztatta a helyszínen. A sikert a szűnni nem akaró vastapsban lehetett lemérni.

A kórus búcsúzóul a Tavaszi szél című dallal lepte meg a művésznőt a színfalak mögött.

Szöveg és fotók: Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskola