A Polgárok Háza évadnyitó programja Georgi Markov bolgár közéleti személyiség Orbán Viktor portréját megrajzoló kötetének bemutatója szeptember 10-én 18 órától. Az Orbán – jelenség című könyv olyan kérdésekre válaszol, mint: Mit lát egy Magyarországon évente hónapokat eltöltő külföldi a magyar politikából? Hogyan vélekedik egy délkelet-európai volt alkotmányjogász és sportdiplomata a jelenlegi magyar kormányfőről? Lehet-e kívülről objektíven látni egy másik ország bel- és külpolitikájának jellemzőit? A rendezvényen jelen lesz a szerző, a könyv fordítója, valamint a kiadó képviselője.

A szeptember 16-ára szervezett Civil Akadémia vendége Bencze Izabella, aki a rendszerváltozás küszöbén a szovjet csapatkivonás gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza volt. A Bor és Vers szeptember 22-ei programján ifjabb Dúzsi Tamás borász kóstoltat válogatott borokat. A művészvendég Takács Bence előadóművész. Trianon könnyei címmel szeptember 28-án a Turay Ida Színház tart előadást, amelyben Hűvösvölgyi Ildikó, Nagy Ibolya, Benkő Péter és Kurkó József is közreműködik.

Folytatódnak az állandó programok. Minden hónap második és negyedik hétfőjén tánckurzust tartanak, szerdánként jóga és természetgyógyász tanácsadás lesz, minden hónap második és negyedik csütörtökén pedig a Lornyon és sétapáca elnevezésű nyugdíjas klub látogatható. A jogsegélyszolgálat előzetes időpontegyeztetés alapján történik.

A programok részleteiről a https://polgarokhaza.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

A Polgárok Háza szigorúbb feltételekkel nyitotta meg a szeptemberi évadát. A rendezvényház programjait regisztrációt követően lehet látogatni, a nem regisztrált vendégeket a szabad helyek függvényében tudják csak beengedni. Emellett kérik, hogy a látogatók viseljenek maszkot és tartsák be az előírt távolságtartási szabályokat. A rendezvényház munkatársai gyakoribb takarítással és kézfertőtlenítési lehetőséggel járulnak hozzá a járvány elleni védekezéshez.