Új kiállítás a Józsefvárosi Galériában

Nedbál Miklós | 2020. 07. 07. – 10:18

Így láttam a világot címmel nyílt kiállítás Kürthy Hanna grafikusművész alkotásaiból a Józsefvárosi Galériában. A művek augusztus 31-ig tekinthetők meg.

© Fotó
jozsefvarosigaleria.hu

„A dolgok lényegét szeretem ábrázolni, minél kevesebb eszközzel, minél egyszerűbben. A képeken nemcsak a vonal, hanem az azt körülvevő fehér tér is szerepet kap. Célom egy mozgás, érzés minél letisztultabb formában való jelképezése” – vallja Kürthy Hanna.

© Fotó
jozsefvarosigaleria.hu

A Budapesten született alkotó tizennégy éves koráig 20 nemzetközi gyermekrajz és festészeti kiállításon vett részt. Minden alkalommal díjat nyert, köztük hat aranyérmet Delhiben, Rómában, Tókióban, és Freiburgban. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Karán szerzett diplomát, miközben festészetet tanult Fischer Ernőnél és Tamás Ervinnél. Ebben az időszakban több könyvet, verseskötetet és mesekönyvet illusztrált, valamint a Magyar Hírek grafikusaként rajzai rendszeresen megjelentek a lapban. Miután elnyerte a Cziffra Alapítvány franciaországi ösztöndíját, részt vett az Alapítvány több kiállitásán, valamint számos egyéb tárlaton Párizsban, és Franciaországban, továbbá ő tervezte az Alapítvány emblémáját is.

A látogatás szabályai

A koronavírus miatt a Józsefvárosi Galériába kizárólag a kihelyezett alkoholos kézfertőtlenítő rendeltetésszerű használatát követően, orrot, szájat teljesen eltakaró maszkban lehet belépni. Egyszerre maximum 20 fő tartózkodhat egyidejűleg a létesítményben, egymástól legalább 2 méteres távolságot kötelező tartani.

A kiállítás augusztus 31-ig, hétköznap 10-18 óráig látogatható.

A belépés díjtalan.

Forrás: jozsefvarosigaleria.hu

Rovat