Szombattól újra nyitva a Nemzeti Múzeum

Szerkesztő | 2020. 06. 19. – 09:33

A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett, a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk ’89-90 című közösségi kiállítás látogatható szombattól, de csak előzetes regisztrációval és be kell tartani még néhány szabályt.

© Fotó
Baranyai Attila

„A közös élmény, a zártságból való kiszabadulás mellett továbbra is figyelnünk kell egymásra, ezért a járványhelyzetre való tekintettel a hatósági intézkedéseknek megfelelően a múzeum új szabályokat léptetett életbe a látogatók biztonságának érdekében. Első és az egyik legfontosabb, hogy a múzeum tereiben a saját maszk viselése kötelező és a bejáratnál kézfertőtlenítő automaták biztosítják a fertőtlenítést. Amennyiben a látogató nem hoz magával maszkot, a pénztárnál újat vásárolhat” – közölte a Nemzeti Múzeum.

A tervekkel ellentétben a CLARA – Rotschild Klára – divatkirálynő a vasfüggöny mögött című időszaki kiállítás technikai okok miatt egyelőre még zárva tart.

Előzetes regisztráció szükséges

Fontos tudni, hogy a kiállítások megtekintése előzetes regisztrációval lehetséges 10 órától 18 óráig 4 idősávban. A múzeum elsősorban online jegyvásárlásra biztatja a látogatókat. Az épületben a 2 órás idősávokban 250 látogató tartózkodhat.

Vezetett séták a megújult Múzeumkertben

A megújult Múzeumkert már nyári pompájában fogadja a hűsölni szándékozókat. Akik többet szeretnének megtudni a kert múltjáról és a fák alatt megbújó szobrokról, 2020. június 20-tól, minden szombat és vasárnap egy vezetett kerti sétán vehetnek részt.

Nyitnak a tagintézmények is

A Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményei (Esztergomi Vármúzeum, Balassa Bálint Múzeum, Babits Mihály Emlékház, sárospataki Rákóczi Múzeum, visegrádi Mátyás Király Múzeum, vajai Vay Ádám Muzeális Gyűjtemény, nyírbátori Báthori István Múzeum, balassagyarmati Palóc Múzeum) szintén június 20-tól nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum 2020. június 23-tól várja az érdeklődőket.

Rovat