Augusztus 20-a Magyarország legfontosabb nemzeti ünnepe. Ekkor emlékezünk meg az államalapításról, valamint hazák fővédőszentjének, Szent István királyról, akit 1083-ban ezen a napon avattak szentté. A józsefvárosi polgári oldal hagyományosan a Golgota téren, a kettőskeresztnél tartja a Szent István-napi ünnepséget.

Az augusztus 20-án, 10 óra 30 perckor kezdődő ünnepi műsort ezúttal is a Turay Ida Színház művészei biztosítják. Színpadra lép Keresztes Ildikó, Frech Zoltán, valamint a Regélők énekegyüttes. A rendezvényen beszédet mond Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő, az új kenyeret Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya Plébánia plébánosa áldja meg.

 

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

A Pikó András vezette önkormányzat egyelőre nem hirdetett ünnepi programot.

Három napig tart az ünnepség

A hagyományokhoz híven idén is három napig tart a Szent István-napi ünnepség. Augusztus 18 és 20 között száznál is több programmal várják a látogatókat.

Mérsékelt árak a Szent István-napi rendezvényeken

A tisztavatás, zászlófelvonás, légiparádé, Szent Korona-látogatás mellett ezúttal is ünnepi szentmisét, valamint Szent Jobb -körmenetet tartanak. Emellett zenés, táncos, kulturális programok és kiállítások várják az érdeklődőket. A programsorozat fénypontja az augusztus 20-án 21 órakor kezdődő tűzijáték lesz.

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A részletekről a https://szentistvannap.hu/ oldalon tájékozódhatnak.