Legutóbb egy amerikai tehetségkutató magyar területi versenyén a Magyar Tehetség és Előadó-Művészeti Bajnokságon mérette meg magát és hozta el a legjobbnak járó aranyérmet, illetve a közönségdíjat.

Fotó: Lukács Sándor

„A verseny online volt meghirdetve, és úgy gondoltam megpróbálom” – avatott be minket a részletekbe a muzsikus. Tavaly novemberben volt az előválogató, amire 830 ember jelentkezett. Majd jött egy elődöntő, és április 29-én zajlott a döntő, amit meg is nyert. A zsűri neves zenei előadóművészekből állt, ám Sándor ugyanolyan, ha nem nagyobb elismerésnek tartja, hogy a közönség is az ő produkcióját tartotta a legjobbnak.

Mindhárom fordulóban saját darabot játszott, amit az amerikai közönség is nyomon követhetett online. Sándor úgy tudja, az amerikai ötletgazda maga is leadta szavazatát a versenyzőkre, valamint a tengerentúli közönség is voksolhatott.

Lukács Sándor: A magyar és a cigány zene összetartozik és összeköt minket

Lukács Sándor nemzetközi elismeréseket is begyűjtött a közelmúltban. Az Euterpe Music Avardson, a London Classical Music Competition, valamint a hetedik IMMC nemzetközi moszkvai zenei versenyen is díjakat nyert.