Miniszterelnökök a Fiumei úti sírkertben

A Fiumei úti sírkertben 15 magyar miniszterelnök sírhelye található. Életük tele volt olyan apró momentumokkal, amelyek alapvetően meghatározták döntéseik sokszínűségét és befolyásolták Magyarország jövőjét. Sétánk során eme személyes történetekből válogatva járjuk körbe néhány itt nyugvó kormányfő sírját.

Időpont: április 22., 14.00

Helyszín: Fiumei úti sírkert

Fotó: Olasz Kultúrintézet

Itáliai variációk

Mario Mariani zongorakoncertje A film-zene-teremtés című filmzenei koncertsorozat keretében a 100 éve született Pier Paolo Pasolini emléke előtt is tisztelegve. A művész az olasz zene gyöngyszemei közt olyan közismert, klasszikus filmzenéket szólaltat meg, melyeken keresztül az olasz kultúra világszerte ismertté és elismertté vált.

Időpont: április 22., 19.00

Helyszín: Olasz Kultúrintézet

Fotó: Polgárok Háza

Népiség, Erdély, Trianon

Az Időjel Kiadó által megjelentetett kötet Dr. Medvigy Endre válogatott tanulmányait tartalmazza, a népi irodalom és az erdélyi magyar irodalom kiválóságainak pályájáról, életútjáról, munkásságuk figyelemre méltó epizódjairól. A könyvet bemutatja: Dr. Medvigy Endre József Attila-díjas irodalomkutató és Gy. Szabó András Kazinczy-díjas irodalomtörténész. Közreműködik: Petrás Mária.

Időpont: április 26., 18.00

Helyszín: Polgárok Háza

Fotó: Muzikum

áRON feat. Szakonyi Milán, GnS Horns

A Romhányi Áron vezette kilenctagú zenekar lendületes, magas energiaszintű előadásmódjával elvarázsolja a közönségét; akár új saját dalokat, akár feldolgozást játszanak. Áron rapelése, Szakonyi Milán egyedi hangszíne a Group’n’Swing teljes fúvóskara, valamint a minőségi hangszeres szólók egy igényes, és közben táncolható koncertben teljesednek ki.

Időpont: április 28., 20.30

Helyszín: Muzikum Bisztró