A mauzóleumok és a Fiumei úti sírkert

A Fiumei úti sírkert 1849-es megnyitása óta a magyar történelem egyik legkiemelkedőbb jelentőségű emlékhelye. A séta során megismerkedhetünk a temető történetével, valamint az itt nyugvó személyiségek életútján keresztül a 19–20. századi magyar történelemmel is.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Többek között megtekinthető a Batthyány-, Deák-, Kossuth-mauzóleum és az 1956-os parcella is. Az ingyenes séta a Fiumei úti sírkert főbejáratától indul, a túra időtartama 1,5–2 óra.

Időpont: november 12., 10.00

Helyszín: Fiumei úti sírkert

 

The Carbonfools: Cinemusic

„Ilyet még nem hallottál, de mi sem nagyon. Egy különleges este, különleges környezetben. Carbonziált filmzenék és filmesített Carbondalok.

Fotó: Carbonfools.com

Figyeld a zenekar közösségi oldalait és hangolódj velük az ősz egyik legizgalmasabb estéjére!”

Időpont: november 12., 20.30

Helyszín: Uránia Filmszínház

 

Buborék Színház: Női sorsok

Ármány, szerelem, színházi lét, vágyak és végzetek nyílt színen. Két egyfelvonásos, női sorsokat bemutató darab premierje látható ezen az estén: Ketten ugyanazért (Kecső Andrea és Bertók Niki előadásában), A whiskybe mártott táncosnő (Talján Violetta előadásában). A szervezők szerint az Oláh Sándor által írt és rendezett darabok garantált élménnyel ajándékozzák meg a nézőt.

Időpont: november 13., 17.00

Helyszín: Art’s Harmony Studio, Rökk Szilárd u. 11.

 

Gondolatok a háttérből: Egy Bogár naplója

„Ne legyen benned félelem, szorongás, aggodalom, és ne legyen benned harag, düh, indulat” – üzeni még mindig az ősi keleti bölcsesség, amellyel 2021 őszén útjára indították az Egy Bogár naplóját, Bogár László videóblogjának írott változatát.

Fotó: Magyar Hírlap

A kötet a szeptember elejére csúszott ünnepi könyvhét egyik sikerkönyve lett. A könyvbemutatón megismerhető válogatás 2021 tavaszától gyűjti össze a szerző videóblogban elhangzott gondolatait.

Időpont: november 16., 18.00

Helyszín: Polgárok Háza