Ficsak Józsefváros

A Ficsak Józsefváros szervezésében most először egy nagyszabású, könyvbemutatóval és a Ringató Borsi-mesék animációs filmek vetítésével egybekötött közös Ringató családi délelőttre várják a szervezők a családokat.

Fotó: Ficsak Józsefváros

A rendezvény a családoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Regisztráció és részletes program: https://forms.gle/DxrwxtiLTykf9Hzc9).

Időpont: május 7., 9.30-tól

Helyszín: Grund Közösségi Tér, 1082 Budapest, Nagy Templom utca 30.

 

Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné

A háromfelvonásos komédia – az első magyar tündérbohózat – hőse, egy gazdag kanizsai kereskedő felesége. Azt hiszi, hogy özvegységre jutott, mert uráról már két éve nincs hír.

Fotó: Turay Ida Színház

Kezéért és pénzéért ketten versengenek: Tipptopp és Lipitlotty, a két szeleburdi. Dörner György rendezésében a főbb szerepeket Keresztes Ildikó, Mikó István, Pásztor Máté, Kurkó J. Kristóf alakítja.

Időpont: május 7., 19.00

Helyszín: Turay Ida Színház

 

Lux Filmnapok 2022

Az Európai Parlament és az Európai Filmakadémia megújult, immár közös filmművészeti díjára, a LUX közönségdíjra jelölt filmek tekinthetők meg. Idén három, élet ihlette, felkavaró film versenyez a díjért.

Fotó: Uránia Filmszínház

A vetítésekre a belépés díjtalan, jegyeket egy rövid kvízjáték kitöltésével lehet nyerni május 8-ig. A közönségszavazásnak különösen fontos szerepe van a díj odaítélésében, ezért a szervezők minden résztvevőt arra biztatnak, értékeljék a filmeket.

Időpont: május 11–13.

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

 

Zeneszalon

Az új, klasszikus zenei sorozatban kiváló zenészek tolmácsolásában csendülnek fel a zeneirodalom gyöngyszemei.

Közreműködik: Oláh Vilmos Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertmestere, Ha Neul Bit (zongora), Nagy Enikő (brácsa), Kiss Domonkos Judit (cselló).

Időpont: május 12., 18.00

Helyszín: Polgárok Háza

 

Áthallások

Sokunkkal előfordult már, hogy régi fényképezőgépünk filmjén egymásra vetült két különböző kép, furcsa, álomszerű, elillanó látványt eredményezve.

Fotó: Fiktív Gasztró Galéria

A Gyimóthy Gábor művészetterapeuta és tanár fotóiból nyílt kiállításon valós terekből összeálló különleges hangulatú látomásokat . A precízen egymáshoz igazított kompozíciók új tereket és atmoszférákat hoznak létre.

Megtekinthető: június 12-ig, 12.00-23.00 között

Helyszín: Fiktív Gasztrogaléria (Horánszky u. 27.)