Úrilány szobát keres

Lukács ügyvéd a válóperek ismert szaktekintélye. Távollétében ügyvédjelöltje egy csinos egyetemistának, Székely Klárinak adja ki albérletbe a lakás nagy részét. Lukács éppen válni készülne csalfa feleségétől, amikor a békülni kívánó asszony pizsamában találja az egyik szobában Klárit. Rejtő Jenő darabja Mikó István rendezésében kerül színpadra, a főbb szerepekben Pásztor Máté, Bódi Barbara, Kurkó J. Kristóf, Bodor Szabina látható.

Bemutató: november 20., 19.00

Helyszín: Turay Ida Színház

 

Pest (és Buda) megér egy estet

A most induló színháztörténeti sorozat megidézi a múlt színészcsillagait, a 19–20. század fordulójának színházi életét, legendás előadásokat, s bepillantást nyújt a kulisszák mögé is.

Fotó: Polgárok Háza

Az első előadás címe: „Pest (és Buda) megér egy estet”. Előadó: Szebényi Ágnes színháztörténész.

Időpont: november 23., 17.00

Helyszín: Polgárok Háza

 

Különleges római díszpáncél

Egy igen ritka, teljes és ép római lófejpáncélt mutat be a Magyar Nemzeti Múzeum novemberi Hónap kincse kiállítása.

Fotó: Magyar Nemzeti Múzeum

A háromrészes díszpáncél két, szemvédő kosarat tartalmazó, sasfejben végződő oldallemezét egy kis méretű homlokpáncél köti össze, rajta egy pajzsos, lándzsás istenalakkal. A lófejpáncél harcászati értékkel nem bírt, manőverek, ünnepségek alkalmából használták.

Megtekinthető: november 30-ig

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

 

Lélekáttűnés

Wolf Helén Sára különlegesen érzékeny, érzékelő, kereső kortárs művész, aki szintetizáló és a nem láthatót megmutatni vágyó ihletettségből építkezik.

Fotó: Fiktív Gasztro Galéria

Szinte minden technikai műfajban alkot, a téma vezeti ennek kiválasztásában és elmélyült alkotásában. Műveiben felsejlik valami mély és bölcs rendszer, amit szinte mindnyájan keresünk. A mostani kiállításon több sorozatából látható válogatás.

Megtekinthető: január 16-ig

Helyszín: Fiktív Gasztro Galéria (Horánszky u. 27.)