Az elcsatolt területeken születtek

A nemzeti összetartozás napján emlékezhetünk meg azokról a trianoni határokon túl született írókról, költőkről, művészekről, államférfiakról és katonákról, akiknek életműve a magyar kultúra és történelem szerves része: Arany János, Kosztolányi Dezső, Mikszáth Kálmán, Munkácsy Mihály, Fadrusz János, Stróbl Alajos, Blaha Lujza, Batthyány Lajos, Görgey Artúr. Séta a sírkertben.

Időpont: június 4., 14.00

Helyszín: Fiumei úti Sírkert

Duma Swing 2.

Gitár, nyakkendő és a szving ötven árnyalata, becsomagolva stand-up zsemlék közé: Kovács András Péter, Janklovics Péter és Illés Ferenc jazz-up comedy estje. Ez egy zenés, improvizatív stand-up előadás, amiben a legelképesztőbb élethelyzeteket jelenítik meg, ahol az emberek zenével találkoznak: céges bulik, fesztiválok, lagzik kerülnek górcső alá.

Időpont: június 4., 19.30

Helyszín: Corvin Dumaszínház

Esterházy János keresztútja

A Budapesti Lengyel Intézet, a Párbeszéd Háza és a Reconciliatio Esterházy János Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt Artur Janicki lengyel rendező dokumentumfilmjének vetítésére és az azt követő beszélgetésre. A beszélgetés résztvevői: Artur Janicki, a dokumentumfilm rendezője, Csányi János, filmproducer, Molnár Imre, történész, Surján László, a Charta XXI. elnöke, Sajgó Szabolcs SJ, a Párbeszéd Háza igazgatója. Moderátor: Joanna Urbańska, a Lengyel intézet igazgatója.

Időpont: június 8., 18.30

Helyszín: Párbeszéd Háza

Az időnek nincs keze, se szája

Bohus Réka kiállítása a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre. A galéria nyitvatartása: szerda-péntek 14.00–18.00, szombat 11.00–15.00.

Megtekinthető: június 25-ig

Helyszín: TOBE Gallery