Fordulópont címmel, a pandémia utáni újranyitás jegyében rendezik meg az idei Múzeumok éjszakáját, amely országszerte több mint 300 intézményben összesen 1600 programmal várja a közönséget – közölte az MTI. Tárlatvezetésekkel, filmvetítésekkel, gyermekprogramokkal, színházi előadásokkal, kenyérsütéssel vagy hőlégballon-függesztéssel az érdeklődőket. A rendezvény arcai Für Anikó színművész, Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó és Oláh Gergő énekes, zeneszerző lesznek.

Az 1500 forintért kiváltható karszalaggal idén is annyi múzeumot lehet meglátogatni június 26-án, amennyi kora délutántól hajnali 2-ig belefér

– mondta a programmal kapcsolatosan Fekete Péter. Az EMMI kultúráért felelős államtitkára hozzátette: számos családi és gyerekprogram lesz, az egészségügyi és szociális dolgozók, valamint családtagjaik pedig ingyen látogathatják a rendezvényeket.

A Múzeumok éjszakája programjai idén is közös karszalaggal látogathatók, melyek online és a résztvevő múzeumokban is megvásárolhatók. Idén a budapesti karszalagok az eddiginél is kedvezményesebb áron érhetők el, azonban nem lesznek érvényesek a BKK járataira, és nem indulnak múzeumi körjáratok sem.

Programkavalkád Józsefvárosban is

Józsefvárosban is több helyszínen (a Nemzeti Múzeumban, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban, a Természettudományi Múzeumban és a Fiumei úti Sírkertben található Nemzeti Emlékezet Múzeumában) várják az érdeklődőket.