A Várkert Bazárban vasárnap egésznapos ingyenes programokra, kalandos felfedezésekre hívják a gyerkőcöket, akik a Neoreneszánsz kertben felfedezhetik öt kontinens csodáit. Emellett 11 órától a Belefér egy pici szívbe (koncertjegy 4 éves kor felett 1500 Ft), illetve 17 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csipkerózsika (jegyár: 2000-3000 Ft) című előadását nézhetik meg.

A Magyar Zene Háza szabadtéri színpadán a Makám zenekar ingyenesen látogatható koncertjével várja az érdeklődőket 10:30-tól.

A Hűvösvölgyi Gyermekvasúton május 29-én egész nap díjmentesen utazhatnak a 18 év alattiak, de különféle programokkal (arcfestés, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya), 11 órától a Mesekocsi Színház előadásával, és KRESZ pályás kalandokkal is készülnek.

A Magyar Nemzeti Galéria is gyermeknapi kalandra hív, 10:30-tól az Erdők, mezők, madarak, 11:30-tól pedig a Még azt mondják, nem illik a tánc a magyarnak – Dehogynem! című tárlatvezetésre. A jegyár gyermekeknek 1000 Ft, kísérőknek 1700 Ft.

A Városligetben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat rendezheti meg ismét gyermeknapi programját május 28-án és 29-én.

A katasztrófavédelem idén ismét megnyitja az ország valamennyi tűzoltólaktanyáját. Józsefvárosban a Dologház utcai tűzoltószertár életébe nyerhetnek bepillantást kicsik és nagyok.

A Magyar Nemzeti Múzeumban az egész vasárnap a gyerekekről szól. Már reggel 10 órától változatos programokkal és előadásokkal, tárgykészítő foglalkozásokkal és mesékkel várnak mindenkit óvodáskortól a Múzeumban és a Múzeumkertben.

A józsefvárosi gyermeknapi programok helyszíne a Kálvária tér lesz, ahová 11 és 18 óra között várják a gyerekeket és szüleiket.