A növényvilág törpéi és óriásai

Az iskolában mindenki hallotta, hogy évmilliókkal ezelőtt a páfrányok uralták a Földet, de vajon mi maradt mára a birodalmukból? A séta során gondolatban visszamehetünk a múltba, ahol valódi fák helyett páfrányok és zsurlók súrolták az eget, megnézhetjük, hogy ma mely fajok tartoznak ezen ősi növények leszármazottai közé.

Fotó: Füvészkert

Időpont: március 27. vasárnap 11-től

Helyszín: ELTE Füvészkert

Mi, magyarok-sorozat

A sorozat filmjei március 31-ével kezdődően a Magyarság Háza Filmklub Extra keretében kerülnek először nagyközönség elé, hetente egy film, egyetlen alkalommal, a főszereplők és/vagy az alkotók személyes részvételével. Az első film a Törpének lenni egy óriásoknak szánt világban, amely Nyikó Anetta, erdélyi mozgássérült informatikus és slammer portréja.

Fotó: Mi, magyarok Facebook-oldal

Vendég a dokumentumfilm főszereplője. A vetítésen ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Időpont: március 31., 18.00

Helyszín: Uránia Nemzeti Filmszínház

Kincset érő közösség

A kiállítás 24 olyan leletegyüttest mutat be az őskortól a 18. századig bezárólag, amelyeket – egy-két kivételtől eltekintve – korábban még sosem láthatott a közönség. A legfontosabbak között érdemes megemlíteni a nyergesújfalui hun áldozati aranyleleteket, melyekben többek között csatok, veretek találhatók; valamint a kisbárkányi Árpád-kori temető több feltárt sírjának leleteit.

Megtekinthető: szeptember 4-ig

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Mennyek királynéja

A húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó Mária-kiállításra a képeket, szobrokat emléktárgyakat az Istenanya Alapítvány gyűjteményéből válogatták ki a szervezők.

Fotó: Párbeszéd Háza

A művek alkotói ismeretlenek, legfőbb értékük, hogy valamikor otthonokban, körmeneteken, templomokban, az imádságos élet kísérői voltak.

Megtekinthető: április 30-ig

Helyszín: Párbeszéd Háza