Minden év egyik legjobban várt fotós eseménye a World Press Photo, hatalmas molinó a Nemzeti Múzeumon hirdeti is, hogy íme, megnyílt. Talán nem meglepő módon az egyik fő téma a koronavírus, amely a legtöbb kategóriában visszaköszön: ki hogyan igyekezett megbirkózni a bezártsággal, családok, sportolók, de vannak a témában sokkolóbb, szavakkal nehezebben leírható, tragikus fotók is.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Mint a sajtótájékoztatón a rendezvény felelős koordinátora, Révész Tamás kiemelte, olyan témák is felbukkannak, amik mellett hétköznapi ember talán az elmúlt évben „elment”, elkerülte a figyelmét: tragédiák, fontos történetek, természeti katasztrófák. S ezekből akadt sajnos bőven. De azért szerencsére a díjazottak közé bekerültek a természet szépségeit bemutató alkotások és látványos sportfotók is.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Az utazó kiállítást világszerte 120 helyszínen általában több mint négymillióan tekintik meg, a Nemzeti Múzeumban rendezett tárlat az elmúlt években rendre a leglátogatottabbak között szerepelt. Az idén október 31-ig tekinthetők meg a fotók.

Lát-Lelet

A WPP-hoz kísérő kiállítása a Szebeni Műhely jubileumi fotótárlata. Az alkotóközösség 2015-ben alakult meg, ez elmúlt öt év munkája tekinthető meg „helyek, helyzetek, emberek” tematikában.

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc