A kiállítás a szinte lehetetlenre vállalkozott: a magyar közgyűjteményekben fellelhető, világkiállításokhoz kapcsolódó műtárgy legtöbbjét felkutatta, és a lehető legnagyobb számban be is mutatja.

Még soha nem volt a magyar múzeumtörténetben ilyen összművészeti, a magyar kultúrtörténet legfontosabb szegmenseit felvonultató időszaki kiállítás, amely mintegy 50 magyar közgyűjtemény és magánszemély világkiállításokhoz kapcsolódó műtárgyait gyűjti össze és mutatja be egy helyen.

A kiállítás célja a magyarok világkiállítási szereplésének, sikereinek komplex bemutatása, de a tárlat a világkiállítások létrejöttét, jelentőségét és az emberiségre gyakorolt hatásának felvázolását is hivatott demonstrálni.

A tárlatban olyan festők művei szerepelnek, mint Markó Károly, Than Mór, Lotz Károly, Madarász Viktor, Székely Bertalan, Munkácsy Mihály, Paál László, Szinyei Merse Pál, Csók István, Csontváry Kosztka Tivadar, Bernáth Aurél, Jovián György. A szobrászatot többek között Kisfaludi Strobl Zsigmond, Zala György, Ligeti Miklós, Medgyessy Ferenc, Telcs Ede, Pásztor János, Kő Pál, Gáll Gregor, Samu Géza képviselik.

Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum, Múzeum krt. 14-16.
Megtekinthető: augusztus 23-ig.