Az egykori Ludovika Akadémia, s így a Nemzeti Közszolgálati Egyetem életének is fontos része a hagyományőrzés, ennek egyik legfontosabb momentuma a 100 napos ünnepség. Ez a honvédtisztképzés lezárásának fontos mérföldköve, az utolsó lépcső 100 nappal az augusztus 20-i ünnepélyes tisztavatás előtt. Ezt a hagyományt megtartva szervezte meg az egyetem a korábbi években – és most újra – a Ludovika Fesztivált.

Koncertek és buli

A korábbi évekhez képest jelentős erősítés történt könnyűzenei színtéren. A nagyszínpadon fellép többek közt a Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája, a Brains és a Hősök, a tóparti színpadon pedig akusztikus koncertek láthatók-hallhatók.

Fotó: Facebook/Szabó Balázs Bandája

Idén Party Sátor is lesz: a lemezek mögött Lotfi Begi, Metzker Viktória, MRKK és még sokan mások várják a táncolni vágyókat, például tiszteletét teszi Korda György és Balázs Klári is! A május 5-én és 6-án az esti koncertek, programok belépőjeggyel látogathatók.

Szabadegyetem és családi nap

Május 6-án a Ludovika Szabadegyetem, valamint a 7-ei egész napos családi programokon a részvétel ingyenes. A családi napon az Alma Együttes és Kovácsovics Fruzsina koncertje mellett az Iszkiri Zenekar szórakoztatja a legkisebbeket.

Aki kíváncsi a hivatásrendek mindennapjaira, egyebek mellett betekintést nyerhet a Magyar Honvédség múltjának és jelenének életébe, megnézheti a rendészeti és katasztrófavédelmi gépjárművek bemutatóját, de tanúja lehet annak is, hogyan zajlik egy műszaki mentés.

A rendezvényen bemutatkozik a Ludovika SE is, a kalandvágyók pedig próbára tehetik ügyességüket az akadálypályákon és az Orczy Kalandparkban.

Ludovika Fesztivál

Időpont: május 5–7.

Helyszín: Orczy park