Kutatók Éjszakája – idén online formában

Bányai Rudolf | 2020. 11. 25. – 08:52

Izgalmas kísérletek, előadások, bemutatók, kerekasztal-beszélgetések idén is lesznek a Kutatók Éjszakáján, azonban a világjárvány miatt minden programot a világhálón, online közvetítenek majd november 27-28-án. Az érdeklődők több mint 90 csatlakozó partner kínálatából, több száz program közül választhatnak.

© Fotó
hellovidek.hu

A kínálatban szerepelnek olyan programok is, amelyekre technikai okokból csak korlátozott számú érdeklődőt tudnak fogadni a szervezők, ezekre a www.kutatokejszakaja.hu oldalon lehet regisztrálni.

Lesznek ezek között előre felvett kísérletek, bemutatók és előadások, melyek folyamatosan látogathatóak, időponttól függetlenül. A szervezők emellett élőben közvetített eseményekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel és interaktív programokkal is készülnek. A legtöbb program a tudomány és innováció újdonságai iránt érdeklődő fiataloknak szól, de a tapasztalatok szerint a szülők, nagyszülők is megtalálják a számukra érdekeseket.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, amit a hagyományok szerint szeptember végén szoktak megrendezni. Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel. Az országos programsorozat időpontja idén a járványhelyzet miatt tolódott el novemberre.

Forrás: MTI

Rovat