Aki már járt Múzeumok Majálisán az tudja, hogy a programon – amelyen koncentráltan kap ízelítőt a látogató a hazai múzeumok kiállítási anyagaiból, programkínálatából – egy életreszóló élménnyel lesz gazdagabb. Idén több mint 70 múzeum települ ki a Magyar Nemzeti Múzeum kertjébe május 21-én és 22-én. A Mini múzeum programok keretében egyebek mellett a végvári vitézek életébe nyerhetünk betekintést, a ragadozók felemelkedését a természettudományi múzeum mutatja be, ezen felül lehet majd plakátot készíteni, egyiptomi amulettet festeni, nyakláncot fűzni és még középkori fegyvermustrát is tartanak.

Fotó: Nemzeti Múzeum

A színpadon táncelőadás, történelemidézés, valamint a megújuló kiállítóterek bemutatói váltják egymást. Esténként koncertek színesítik a már eleve gazdag programkínálatot. Fellép az Ivan andt the Pazarol, a MÁV Szimfonikus zenekar, a Dj Bootsie Quartet, a Szeged Trombone Ensemble, valamint a Led Puppets Theater.

Az eseményen régi mentőkocsival, kastélymakettel, veterán autóbusszal is találkozhatnak a látogatók, akik a Magyar Nemzeti Múzeum táraltvezetésein is részt vehetnek.