Jubileumi Szenes Iván emlékkoncert

Bányai Rudolf | 2020. 09. 11. – 09:30

Tizedik alkalommal rendezik meg a Szenes Iván emlékkoncertet Józsefvárosban. A vasárnap 18 órától kezdődő koncert ezúttal is ingyenes, de az járvány miatt fokozott biztonsági intézkedések mellett tartják meg, ezért az ülőhelyek igénylése regisztráció útján történik.

© Fotó
szinhaz.org

A népszerű dalszerző, Szenes Iván örökzöld slágerei idén is felcsendülnek a róla elnevezett téren. A fellépők között lesz Bodrogi Gyula, Voith Ági, az Apostol együttes, Korda György és Balázs Klári, Zalatnay Cini, Koós Réka, Kocsis Tibor, Nyári Károly és lányai, Ivancsics Ilona, Balázs Péter, Mészáros János Elek és még sokan mások.

Az est során – amelynek háziasszonya Szenes Andrea, a dalszerző lánya lesz – hagyományosan átadják a Szenes Iván művészeti díjakat is. Az ingyenes koncertet a járvány miatt szigorú szabályok mellet szervezik meg. A bekerített nézőtérre egymástól másfél méter távolságra ültetve élvezhetik az érdeklődők. Az ülőhelyek igénylése az office.szenes@gmail.com elektronikus levelezési címen, vagy a +36 30 955 2255 telefonszámon lehetséges.

A Szenes Iván emlékestet még 2011-ben – a dalszerző halálának első évfordulóján – indította el Szenes Andrea Józsefváros akkori polgármesterének, Kocsis Máténak a javaslatára.

Rovat