A gitáros zseni, Józsefváros díszpolgára, Tátrai Tibor „Tibusz” is megkapta március 15-én a magyar kultúra ápolásáért és műveléséért járó legmagasabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat.

A Liszt Ferenc-díjas érdemes művész gitárvirtuóz és zeneszerzőnek Magyarország számára kivételesen értékes művészi pályafutása, a magyar könnyűzenei életben egyedülálló, virtuóz gitártechnikájával, valamint a bluestól a jazzen át a latin zenéig számos műfajt magába foglaló, stílusteremtő előadó-művészete elismeréseként adományozta a rangos kitüntetést Áder János köztársasági elnök. Tátrai Tibor olyan zenekarok alapítója és vezetője, mint a Tátrai Band, a Magyar Atom, a Latin Duó, a Boom Boom és a Tátrai Trend.

„Tátrai Tibor (Tibusz) a világ legjobb gitárosai közé tartozik” – méltatta a művészt Kocsis Máté, Józsefváros országgyűlési képviselője. „Büszke vagyok rá, hogy Józsefváros díszpolgári címét még polgármesterként én adhattam át neki, mint kerületünk nagyrabecsült és régóta itt élő polgárának. Büszke vagyok arra is, hogy a Tátrai Band szinte minden számát fejből ismerem, az együttes névadójára pedig barátként tekinthetek.”

Mikó István, a Józsefvárosban működő Turay Ida Színház társulatának tagja, a Jászai Mari-díjas színművész, rendező, előadóművész, érdemes művész pedig Magyarország Kiváló Művésze címet érdemelte ki.

„Mikó István nem csak kiváló színészként, hanem remek és sokszínű hangja által rengeteg szinkronból is ismert” – e sorokkal gratulált a Micimackónak magyar hangot adó művésznek Kocsis Máté.

A nemzeti ünnepen kitüntetésekben és elismerésekben részesülők névsorát ide kattintva olvashatják el.

Forrás: MTI, Facebook