Életem vágya vált valóra azzal, hogy lett egy olyan szólózenekarom, amelyben élőben szólalnak meg a hangszerek – mondta lapunknak Mohamed Fatima, hozzátéve, hogy olyan gyerekkori ismerősökkel dolgozik, akiket nagyon nagy tehetségnek tart. „Itt van Balázs József, aki nagyon sokat tevékenykedik a jazz-vonalon, például a Balázs Elemér Group-ban, Radics József és Czibere József szintén kiváló zenészek. Egyébként mindenki Józsi a zenekarban kivéve engem és Pityinger Petit, azaz KicsiDope-ot” – fogalmazott az egykori Fekete Vonat formáció énekesnője.

Fotó: Facebook

Fatima beszélt arról is, hogy Dopeman-nel is volt egy közös fellépésük a közelmúltban, ahol elénekelték a Nyolcadik kerületi mese című dalt, amit egyébként feldolgozni is terveznek. Az új zenekara mozgatórugójaként Ferenczi Orsolyát nevezte meg, aki a menedzseri feladatokat vette kézbe.

„Szerettük volna, ha igazán őszinte dalok születnek a kilencvenes évek hangzásában. Lesz benne soul, funky és még gospel is. Illetve szeretném az őseim – az egyiptomi és roma kultúra – zenei momentumait is beletenni. Valamint roma szövegekkel is szeretném színesíteni a dalokat”

– avatott be a tervekbe.

Most gőzerővel készülnek kijönni egy új dallal, amelynek hangszerelését Balázs József és Czibere József csinálta, a szöveg pedig Fatimáé. Ennek a videoklipjét fogják hamarosan elkészíteni. Emellett tervben van egy lemezkészítés, illetve nyáron koncertezni fognak. Fellépnek majd a II. János Pál pápa téren is június 16-án.