Szenes Iván Magyarország legjátszottabb slágerszerzője mindig arra volt büszke, hogy a dalai generációkat hoznak össze, ezért az idei 11. alkalommal megszervezett Szenes Iván-emlékkoncert ezúttal is családcentrikus lesz – mondta a Hírnyolcnak Szenes Andrea, a szerző lánya, a program szervezője.

Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld

Mint kifejtette: családjával érkezik Bodrogi Gyula, aki Voith Ágival és az unokájával lép fel, ismét itt lesz a Nyári család (Nyári Károly és lányai), csatlakozik hozzánk Gergely Róbert, Zalatnay Sarolta, az Apostol együttes, Balázs Péter és Csonka András is. Mellettük ezúttal is képviselteti magát fiatalabb generáció: fellép többek között Opitz Barbi, Kocsis Tibor, Kökény Attila is a szeptember 5-ei emlékkoncerten. Húsz sztár fog 56 slágert előadni, és igyekeznek a megszokott minőségi koncerttel megörvendeztetni a programra kilátogatókat. Továbbá hagyományosan idén is átadják a Szenes Iván Művészeti Díjakat.

Fotó: Markovics Gábor / Ripost

Az idei koncert szeptember 5-én 18:30-kor kezdődik. Esőnap: szeptember 12. Ülőjegyet a 06-20-366-4405-ös telefonszámon, illetve az office.szenes@gmail.com e-mail címen lehet foglalni.

11 éve emlékezünk koncerttel Szenes Ivánra

A 2010-ben elhunyt Szenes Iván haláláig a józsefvárosi Rezső téren (ma Szenes Iván téren) lakott és alkotott. Az emlékkoncertet a népszerű dalszerző halálának első évfordulóján lánya, Szenes Andrea indította útjára Józsefváros akkori polgármesterének, Kocsis Máténak a javaslatára.