Sírkerti séták: Híres cigányprímások

Kik voltak azok a zenészek, akikért rajongott a kávéházi közönség, és akik magas rangú hölgyek szívét ejtették rabul?

A sétán többek között Radics Béla és Rácz Pál életútjával is megismerkedünk, kiderül, hogy miképpen zajlott egy hegedűpárbaj, és hogy milyen szerepe jutott ebben Erkel Ferencnek. A túra időtartama 1,5-2 óra.

Időpont: február 18., 10.00

Helyszín: Fiumei úti sírkert, főbejárat

 

Borkóstoló Kovács Zitával

A Kovács családban apáról lányára száll a borászmesterség. Kovács László 1999-ben alapította borászatát, és gazdagította saját dűlőkkel a nagyszülőktől örökölt szőlőbirtokot. A mára több mint 100 hektárral dolgozó borászatnak a Mátra szívében elhelyezkedő Gyöngyöstarján ad otthont.

Fotó: Origo

Az est zenei közreműködője: Jász András szaxofonművész és Horváth Márk gitárművész

Időpont: február 18., 18.00

Helyszín: Polgárok Háza

 

Segítség, én vagyok a feleségem!

Zelenka Gézának semmire sincs ideje, Zelenkáné Margó joggal érzi úgy, hogy minden házimunka ráhárul, miközben ő maga is dolgozó nő.

Fotó: Hírnyolc

Egy mennydörgős éjszakán azzal a felkiáltással hagyják el a családi robbanás helyszínét, hogy „Bárcsak a helyemben lennél!” És igen, a kívánság teljesül. De ha kettejük testcseréje önmagában még nem lenne elég, a lányuk, a barátok és a szomszédok is csavarnak egyet-egyet a hurkon.

Időpont: február 18., 19.00

Helyszín: Turay Ida Színház

 

Borsodi Blues Collective ft. Tátrai Tibor

A hazai blues-underground színtér egyik legmeghatározóbb zenekara, a Borsodi Blues Collective két esztendő elteltével tér vissza a Muzikumba.

Fotó: Hírnyolc

A műsoron ezúttal is három gitárlegenda: Albert King, B.B. King és Freddie King dalai hallhatók, négytagú fúvóskarral és mesterükkel, Tátrai Tiborral kiegészülve.

Időpont: február 18., 20.30

Helyszín: Muzikum Klub