Mesélő falak: Épülettörténeti séta
Idő- és térbeli utazás az első magyar múzeum klasszicista épületében: mesélő falak, izgalmas történetek nemcsak az évszázados terekről, hanem a benne megfordult híres történelmi személyekről, a történelemben és a múzeum történetében betöltött szerepükről.
Időpont: július 15., 19.00
Helyszín: Magyar Nemzeti Múzeum

Fotó: Baranyai Attila / Hírnyolc

Biciklitúra a Fiumei Úti Sírkertben
Budapest egyik legkülönlegesebb zöldövezete, a Fiumei úti sírkert számtalan különleges emlékművet rejt, közülük jó néhány hátsó, már-már erdős részeken található. A biciklitúra során a sírkert ezen kevésbé ismert, ám annál több érdekes történetet őrző részei ismerhetők meg. A fákkal sűrűn benőtt utakon művészi síremlékek között tekerünk el, útközben őrangyalok, családi mauzóleumok és karcsú nőalakok titkait fejtjük meg. A programra mindenki saját kerékpárral érkezzen, a túra időtartama 1,5–2 óra.
Időpont: július 16., 10.00
Helyszín: Fiumei Úti Sírkert

Fotó: Hírnyolc

Verdi: Rigoletto
Bartlett Sher Tony-díjas rendező merész új színpadra állításában láthatjuk a Rigolettót. Sher az 1920-as évek Európájába helyezi a mantuai herceg bolondjának 16. századi történetét, Michael Yeargan art deco díszleteivel és Catherine Zuber elegáns jelmezeivel. Quinn Kelsey művészi erejének csúcsán énekli a címszerepet, a Gildát éneklő Rosa Feola, és a Mantua hercegét alakító Piotr Beczała kíséretében, Daniele Rustioni vezényletével. Belépőjegy: 4500 Ft
Időpont: július 17., 18.00
Helyszín: Uránia Filmszínház

Fotó: Uránia Nemzeti Filmszínház