A szervezők A Szabad Táncházat úgy álmodták meg, hogy annak időpontja mindig pünködre essen így idén a rendezvény május 26. és 29. között lesz, „hagyomány” szerint a Káli-medence falvaiban.

S hogy mi köze ennek Józsefvároshoz? Nagyon is sok! Az egykori Reviczky utcai táncház muzsikusai, táncosai alappillérei ennek a rendezvénynek is, így a szórakozás mellett a nosztalgiára is bőven nyílik lehetőség.

A rendezvényen idén ott lesz a Tördemic Táncegyüttes Szabó Csaba vezetésével, akik a zöldágjárás szép szokását mutatják be. A Mezőségből, Feketelakról jön Füstös János, Ördöngösfüzesről Hideg Anna néni. Érkezik a Magyarpalatkai Banda, és Magyarszovátból Dezső Erzsébet és Dezső Ilona, Gyimesből pedig Tankó Eszti néni. Mihó Attiláék felcsíkit húznak a Kőfeszt Folkklubban. Fellép még többek között Koncz Gergő, a Horsa banda, a Naszály zenekar, Bajkó zenekar, Pál István Szalonna és bandája, érkezik az Üsztürü, a Kalász Banda, Székely Leventéék a BorFolk káprázatos Petőfi műsorával, meg az elmaradhatatlan Erdőfű. Kalotaszegről jön a Veszélyes banda, Kiscsipásék a Toni Rudival, Árus Bélával.

Fotó: ASZT

A rendezvény központi helyszíne a Botond pajta lesz Kővágóörsön, de lesz program Kékkúton, Mindszentkállán, Révfülöpön, Badacsonyban, Káptalantótiban, Salföldön és Köveskálon.

A rendezvény igazi családbarát program, hiszen a szervezők a gyerekekre is gondoltak, így mindegyik nap lesznek kézművesfoglalkozások, kisebeknek való programok és ami a legfontosabb, az egész rendezvény ingyenes lesz.

A tavalyi emlékekből kiindulva, idén is élettel fognak megtelni a Káli-medence falvai, ahol akár reggelig is lehet mulatozni.

A Kőfeszt – A Szabad Táncház a Veszprém-Balaton EKF 2023, az NKA Kárpát-medencei Kultúrpajta és Tündérkert Hálózat, és a MOL – ÚJ EURÓPA ALAPÍTVÁNY támogatja.