A fesztivál első napján fellép Marc Perin Olaszországból, akinek fiatal kora ellenére már négy stúdióalbuma is megjelent. Alapvetően fingerstlye gitártechnikát használ, melyet perkusszív elemekkel gazdagít. A színpadra áll továbbá Légrády Péter, a hazai fingerstyle gitározás egyik első, meghatározó alakja is, aki a 100 Folk Celsius tagjaként számtalan koncerten vett részt, bejárta Európát és az Egyesült Államokban is muzsikált. Muzsikál az első napon Tom Lumen is, a fesztivál házigazdája, nemzetközi hírű gitárművész, kinek koncertjeit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. Változatos zenéje blues, jazz, rock és magyar népzenei elemekből is táplálkozik.

Fotó: Facebook

A második napon láthatjuk Stano Pocajit, Szlovákia egyik legismertebb akusztikus gitárosát, Papp Sándort, az 1990-es párizsi gitárverseny döntősét, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatóját és a Crossing Strings, cross-over gitárduót Ausztriából, melyet a hazai közönség számára már ismert fingerstyle gitáros, Markus Schlesinger valamint a klasszikus gitáros Carina Lindner alkot.

A szombati nap délelőttjén Stano Pocaji gitárkurzust tart fingerstyle gitártechnika a jazz improvizációban címen. A kurzuson való részvétel ingyenes a fesztiválra jegyet váltóknak, de a korlátozott helyek miatt regisztrációhoz kötött.

A koncertek kezdési időpontja:

augusztus 4., 19.00

augusztus 5., 19:00.

Helyszín:

ELTE Füvészkert, Illés u. 25.