Az alkotók politikai kriminek aposztrofálják, amelynek nem igazán van hagyománya hazánkban. Pláne nem olyannak, ami a közelmúlt eseményei helyezi középpontba. A történet szerint egy fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy főnöke részt vett a miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában. Úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire. Összeáll az MTV-nél újságíró-gyakornokként dolgozó szerelmével, s lassan egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak.

Fotó: Megafilm

Hogyan készült?

A forgatókönyvíró, Bendi Balázs egy online beszélgetésen elmondta: két éve jött az ötlet, hogy az őszödi beszédről filmet írjon, bő egy év kellett a forgatókönyv elkészüléséhez. Szerinte Európában, tőlünk pár országgal nyugatabbra egy ilyen sztorit már korábban feldolgoztak volna. „Beleástam magam a múltba, nyomozati anyagokat olvastam, interjúkat készítettem, kutattam a tényeket, s lassan összeállt a történet” – mesélte a forgatókönyvíró.

Külföldön is bemutatják, online is lesz

A hazai mozikban legalább négy hónapig lesz látható a film a tervek szerint.

Fotó: Megafilm

Mint Helmeczy Dorottya producer elmonda, külföldi forgalmazókkal is tárgyalnak, s már most biztos, hogy Brüsszelben is bemutatják a filmet. A legnagyobb streaming szolgáltatókkal is zajlanak az egyeztetések.

A produkció számokban

  • 50 napon át forgatták, 31 különböző helyszínen, Budapest 7 különböző kerületében.
  • Több mint 100 fős forgatócsoport dolgozott rajta, 1200 statiszta, s több mint 40 színész szerepel a filmben.
  • Az utómunkálatokon is 25-30 fős stáb dolgozott.
  • A film 70 százalékát éjszaka vették fel.

Bemutató: október 21.

Itt vetítik a kerületben: Corvin mozi, Uránia Nemzeti Filmszínház, Cinema City Arena