Az ElkXrtuk című filmet eddig csak kora este fél héttől egyetlen mozijában – a józsefvárosi Corvin moziban – tűzte műsorára a forgalmazó. Tette ezt annak ellenére, hogy a Budapest Filmnek – amely a főváros tulajdonában van – több budapesti filmszínháza is van.

Az első előadásra hamar elfogytak a jegyek (annak ellenére, hogy mintegy 3 hét múlva lesz a bemutató), így feltehetően a nagy érdeklődésre való tekintettel a forgalmazó október 21-én este 21.00 órára is vetítést hirdetett. Jegyek már erre az előadásra is alig kaphatók.

Korábban a Hírnyolc is beszámolt arról, hogy a producer Kálomista Gábor szerint „az Andy Vajna nevével fémjelzett filmreform csak részben ment végbe, a filmek gyártása terén megtörtént, a forgalmazás terén azonban nem”. Szerinte ezt mutatja az is, hogy egy ilyen nagyszabású magyar film, mint az ELKXRTUK esetében is küzdeniük kell, hogy a mozikba kerülhessen – utalt a producer arra, hogy a fővárosi fenntartású Budapest Film mozijaiban alig hajlandó játszani a filmet.

A filmet egyébként már korábban is nagy össztűz érte a baloldali médiából, sőt, a benne szerepet vállaló színészeket is érték támadások. A filmről Kálomista Gábor beszélt egy rendezvényen, cikkünket itt olvashatja.

FRISSÍTÉS

Nem sokkal cikkünk megjelenése után újabb vetítési időpontok kerültek ki a Corvin mozi honlapjára, már nem csak csütörtökön este kilenctől, a többi napon is látható az Elkxrtuk:

https://corvinmozi.hu/filmek/elkrtuk