Sokan voltak kíváncsiak a Mátyás téren megrendezett Cigány Zenészek Éjszakájára, ahol több mint 15 fellépő várta a helyieket. A hangulat jó is volt, sőt, még jobb is lehetett volna, ha az önkormányzat nemtörődömsége miatt a hangtechnika ne lett volna olyan gyatra. Volt olyan fellépő is, aki előadása közben abbahagyta produkcióját, és inkább levonult a színpadról.

– Kellemetlen és szégyenletes, amikor egy ilyen rendezvényre meghívnak neves muzsikusokat, zenészeket, előadókat, de a kellő hangtechnikára nem áldoznak eleget vagy hozzáértő embernek nem szólnak. Az egyik előadó, akit Magyarországon sokan ismernek-kedvelnek inkább fogta magát, és előadását be sem fejezve lejött a színpadról – mondta lapunknak az egyik jelenlévő.

Mint megtudtuk, a színpadot elhagyó zenész Nyári Kálmán volt, akit sikerült telefonon elérnünk.

– Egy jó kezdeményezésnek indult ez az este, de a kivitelezés nem volt az igazi – mondta lapunknak Nyári Kálmán.

Sajnos a hangosítás nagyon gyenge volt. Elénekeltem két dalomat, s utána még folytattam volna a fellépésemet a cigányzenekarral. A gyatra hangosítást előadásunk alatt próbálták beállítani, így én abba is hagytam az éneklést. Szerintem többet érdemeltünk volna, hogy ne akkor állítsák be a technikát, amikor már a színpadon a közönségnek énekelünk. Ezt profi módon kellett volna megoldani

– mondta keserűen lapunknak az előadó. Nyári Kálmán így rossz érzéssel jött el a helyszínről, hogy nem „tudott többet adni a közönségnek”. Az előadó naptára egyébként meglehetősen zsúfolt, a napokban utazik el Las Vegasba, ahol több fellépése is lesz.
A Cigány Zenészek Éjszakáján több mint egy tucat fellépő volt, az előadások közben többször is akadt probléma a hanggal.

Pikó megszüntette a cigányzenekart

Az utóbbi időben a cigányzenészek meghívásával szervezett programok igencsak megszaporodtak Józsefvárosban, korábban ugyanakkor a baloldal vezette Józsefvárosi Önkormányzat nem volt ilyen aktív ezen a téren. Csak nem közelednek az önkormányzati választások?

A kerületi cigányzenészek Pikó András érkeztével sok jót egy ideig nem könyvelhettek el. Pikó már polgármestersége hajnalán megszüntette a Józsefvárosi Cigányzenekart, amelyet az előző, jobboldali városvezetés hozott létre. A cél korábban az volt, hogy a cigányzenét újra kedveltté tegye és nem utolsósorban a józsefvárosi zenészeknek, illetve családjainak megélhetését valamelyest segítse.