Alig ért vissza a Párizsi szerkesztőségbe a Szovjetunióban tett körútjáról, amikor értesült, hogy Magyarországon kitört a forradalom. A hivatásának élő fiatalember azonnal indult is vissza a vasfüggöny mögé. A beszámolók szerint egy forradalmár segített neki és két újságírótársának a határ átlépésében.

Fotó: Magyar Nemzet

Első állomása október 28-án Mosonmagyaróvár volt, ahol gépével megörökítette a sortűz áldozatait. Másnap Budapestre utazott és életképeket készített a pesti utcákról. Október 30-án a forradalmárok behatoltak a Köztársaság téri MSZMP pártházba, ám a benti karhatalmiak puskaropogással válaszoltak és kézigránátot dobtak a nemzetőrökre. A lövöldözés hírére érkezett a helyszínre Jean-Pierre Pedrazzini is, akit egy sortűz terített le a lábáról. 14 golyó találta el. Bajtársa, egy szabadságharcos lány és egy munkás a Péterfy kórházba került, ahol megműtötték. Míg az épületben az életéért küzdöttek az orvosok, kint a Marsellaise-t énekelték. A francia kormány egy vöröskeresztes gépet küldött Pestre, ami Párizsba vitte, ahol ismét műtétek vártak rá, ám életét így sem sikerült megmenteni, november 7-én elhunyt.

Fotó: Hírnyolc

Fotóiból a rendszerváltás után két alkalommal is rendeztek kiállítást Magyarországon: előbb a Francia Intézetben, majd a Magyar Nemzeti Múzeumban. A II. János Pál pápa téren, ahol a halálos sebet kapta, emléktáblát állítottak, illetve szobor is őrzi a fotós emlékét, aki azt vallotta: nagy, drámai eseményeket csak az első vonalból lehet fényképezni.