A sorozatban a szervezők olyan filmeket gyűjtöttek össze, újakat és régi kedvenceket, amelyek egy-egy utazás révén nyitnak új távlatokat hőseik előtt.

Mert keljenek útra akár céllal, akár céltalanul; egyedül, jó vagy rossz társaságban; legyenek bár kalandorok, zarándokok, üldözöttek vagy felfedezők: nemcsak a világ tárul fel előttük, hanem legbensőbb titkaik és legféltettebb kapcsolataik is

– írják a szervezők.

A filmekről

A zsáner amerikai gyöngyszemei mellett – mint Peter Bogdanovich Papírhold, David Lynch Veszett a világ és Sean Penn Út a vadonba című rendezése – európai és ázsiai filmcsemegék – köztük a finn humorral átitatott A zsémbes, az igaz történeten alapuló Járatlan utakon vagy a Murakami-adaptáció Vezess helyettem – is vászonra kerül.

A magyar filmeket egy klasszikus, a Gálffi László főszereplésével készült, kultikus A kenguru képviseli. A sorozat az emlékezetes színészi alakítások tárházaként is nézhető, amelyben Olivia Colmantől (Joyride – Út a boldogságba) Javier Bardemig (Nem vénnek való vidék) sok régi ismerőssel találkozhatunk.

A részletes program itt érhető el.

Érdekli az ország egyik legszebb filmszínházának története? Az épületről itt írtunk korábban:

Uránia: mulatóból lett „mennyei” filmszínház