A NÖRI szerint A Napisten papja című monodráma a költő harmincöt versén keresztül világítja meg Ady életét, személyiségét és költészetét. Az esten olyan híres költemények is elhangoznak majd, mint a Párisban járt az Ősz, a Harc a Nagyúrral, a Héja-nász az avaron vagy a Hunn, új legenda.

„A Versszínház az irodalom, a zene, a képzőművészet és a színház ötvözete. A monodrámákban magyar költők költészete, élete és kora elevenedik meg 60-80 percben. József Attila, Faludy György vagy Radnóti Miklós életét bemutató előadásainkat már több mint 15 éve láthatják az érdeklődők a színpadon” – idézi a közlemény Turek Miklós színész-rendezőt, a Versszínház alapítóját.

„A Nemzeti Örökség Intézetének célja, hogy ápolja és bemutassa a magyar kultúrtörténet legfontosabb személyeinek életművét. A Nyáresték a Fiumeiben elnevezésű ingyenes rendezvénysorozatunk lehetőséget ad arra, hogy a sírkert, mint nemzeti emlékhely egyfajta különleges kulturális térként is szolgáljon az érdeklődők számára” – ezt már Móczár Gábor, a NÖRI főigazgatója emelte ki.

A Napisten papja című előadás Ady Endre síremlékénél lesz látható. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a rendezvenyek@nori.gov.hu e-mail címen lehet.