100 évvel ezelőtt, 1922. november 21-én nyitották meg a Corvin mozgóképszínházat. A kilencvenes évek közepe óta a filmszínház a legnagyobb mozisikereket vetíti, és számos kulturális esemény, díszbemutató és filmfesztivál helyszíne is.

Az ünnepi programsorozattal az elmúlt évszázad a legfontosabb állomásait, legendás bemutatóit idézik fel. Maratoni filmnézéssel indítanak: a Corvin moziéjszaka a közelmúlt egyik legsikeresebb eseménye, s ahogy mindig, úgy most is, egyetlen karszalaggal lesz látogatható.

Fotó: corvinmozi.hu

Ezt követően visszatérnek a kezdetekhez: a Névadók mozija sorozatban a nyitástól az ötvenes évekig vetített fontos alkotások láthatók a magyar filmtörténet kiemelkedő alkotóitól, Az aranyembertől az Állami áruházig, az előadások előtt korabeli filmhíradóval. A Best of sorozatban a külföldi legendás bemutatókat idézik, olyan filmekkel, amelyekre nem egyszer a „villamosmegállóig állt a sor” (E. T., Csillagok háborúja, Ben-Hur). Nem feledkeznek meg a magyar kasszasikerekről sem: látható lesz a Kontroll, az Üvegtigris, a Macskafogó, a Vuk és a Csinibaba is.

Meglepetés vendégeket is várnak, de lesz közönségtalálkozó és mozitörténeti séta is.

A Best of Corvin néhány vetítését bevezeti, s az egyes magyar filmekhez kapcsolódó közönségtalálkozókat Kovács Gellért Filmszerész, filmes újságíró moderálja.

Részletek:

https://corvinmozi.hu/programok/corvin-100-corvin-mozi-jubileumi-programsorozata