Kultúra

 • Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban a napokban elnevezett Hugonnai Vilma tér, valamint Brunszvik Júlia tér történetének és névadóinak eredtünk a nyomába. Hugonnai Vilma az első magyar orvosnő, Brunszvik Júlia pedig a 186 éve alapított Pesti Első Bölcsődei Egylet elnöke volt.
 • Júliusban és augusztusban péntek esténként 9 órától ingyenes kertmozi várja az érdeklődőket a Teleki téren. Az első vetítés július 3-án lesz, a Péntek esti fények című film tekinthető meg.
 • A veszélyhelyzet megszűnésével összhangban az Uránia Nemzeti Filmszínház is újraindítja működését. A Rákóczi úti mozi július 1-től várja a közönségét.
 • Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban ezúttal a Somogyi Béla és a Vas utca között húzódó Stáhly utca történetének és névadójának eredtünk a nyomába.
 • A Magyar Nemzeti Múzeumban az állandó kiállítások mellett, a járvány előtt épphogy megnyitott Közös Időnk ’89-90 című közösségi kiállítás látogatható szombattól, de csak előzetes regisztrációval és be kell tartani még néhány szabályt.
 • Akinek mozi-elvonási tünetei vannak, annak van egy jó hírünk: június 17-én nyitja kapuit a KULTIK Terasz a Corvin Plaza tetőteraszán, a szabad ég alatt. Az 54 férőhelyes kutyabarát moziban – egymástól biztonságos távolságra helyezett – nyugágyakról, babzsák fotelekből vagy akár rendezői székekből is nézhetjük a filmeket.
 • Képgalériát tartalmaz
  Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban ezúttal a tisztviselőtelepi Reguly Antal utca történetének és névadójának eredtünk a nyomába. Reguly Antal szenvedélyesen kutatta Észak-Urál népeit keresve a magyarsággal való kapcsolatot.
 • Kilenc bérletet kínál az idén 75 éves MÁV Szimfonikus Zenekar a 2020/2021-es évadra, a koncerteknek a Művészetek Palotája, a Zeneakadémia, valamint a Józsefvárosban található Olasz Kultúrintézet, Festetics Palota és Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont.
 • Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban ezúttal a Baross utca és a Mátyás tér között húzódó Dankó utca történetének és névadójának eredtünk a nyomába. Dankó Pista, korának egyik legnépszerűbb cigánymuzsikusa volt, mintegy félezer nóta fűződik a nevéhez.
 • Kinek a neve áll az utcatáblán? Ki is volt ő? – tesszük fel sokszor a kérdést. Sorozatunkban ezúttal a Rákóczi út és az Üllői út között húzódó Szentkirályi utca történetének és névadójának eredtünk a nyomába. Szentkirályi Móric, aki születésétől haláláig a Palotanegyedben lakott, józsefvárosi képviselő, főpolgármester, jogász, színiigazgató és szegényeket gyógyító doktor is volt élete során.