kormány

 • Nem halogatható a Külső-Józsefvárosi Református Egyházközség Kőris utcai templom tetőszerkezetének felújítása, ugyanis a közelmúltban annyira leromlott az állapota, hogy veszélyessé vált. Az épület megmentéséhez a kormány 15 millió forintos támogatást biztosított.
 • Közzétette a kormány az újraindításról szóló online konzultáció eredményeit: a több mint félmillió válaszadó 88 százaléka egyetértett abban, hogy a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.
 • Csaknem félmilliárd forintos kormányzati forrásból végeztek családbarát fejlesztéseket Józsefvárosban működő egészségügyi intézményekben. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti, illetve Baross utcai részlegein a családközpontú szemlélet jegyében újítottak fel szülőszobákat, a Bókay utcai I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán pedig – egyebek mellett – baba-mama szobákat alakítottak ki.
 • A baloldal nemmel szavazott a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet és a védekezéshez szükséges intézkedések hatályának meghosszabbítására.
 • Hazánknak minden oltóanyagra szüksége van az életek és a munkahelyek megvédéséhez – jelentette ki az Országgyűlés idei első ülésén Orbán Viktor.
 • Egy hét alatt több mint 100 ezren töltötték ki a kormány által indított állatvédelemről szóló online kérdőívet, amely célja, minden rendelkezésre álló eszközzel elősegítse az állatok jólétének javítását és a felelős állattartás térnyerését a lakosság körében.
 • A magyar állam védettséget igazoló okmányt vezet be, amelyet azok kaphatnak meg, akiket beoltottak a koronavírus ellen vagy bizonyítottan átestek a betegségen – döntött a kormány. „Azt reméljük, hogy az okmány is hozzájárulhat ahhoz, hogy az élet mielőbb a normális kerékvágásba térjen vissza” – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.
 • Óvodák, iskolák, orvosi rendelők, utak és járdák fejlesztésének támogatására 7,5 milliárd forintos pályázati forrást biztosít a kormány az önkormányzatoknak. A mostani pályázatok kiírásával a tavaly megkezdett munkát folytatják, amikor is mintegy 40 milliárd forint rendkívüli és közvetlen támogatásokkal segítették az önkormányzatokat.
 • A hétvégén forgalomba állt az a 34 új, alacsonypadlós autóbusz a BKV flottájában, amelyeket a kormány vásárolt Budapestnek. Ezzel párhuzamosan kivonták a forgalomból a régi Ikarus 415-ös széria utolsó darabjait is.
 • A járvány elleni eddig védekezés eredményeinek megtartása miatt március 1-jéig hosszabbítja meg a kormány a novemberben bevezetett korlátozó intézkedések hatályát.
 • Megnyirbált tartalommal és költségvetéssel idén kezdődhet csak el a Blaha Lujza tér felújítása. A beruházást rajtra készen adta át Tarlós István Karácsony Gergelynek 2019 őszén, ám másfél évig ez parkolópályán állt. Az eredetileg 4 milliárdos fejlesztést olyannyira lefaragták, hogy mára már csak 2,6 milliárd maradt a megvalósításra. A rekonstrukció – amely tartalmazza a Somogyi Béla utca felújítását is – nagyjából másfél évig tart majd.
 • Minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő honfitársunk számára február 12. napjától érkezik meg a polgári kormány által visszaépített 13. havi nyugdíj első negyede. A baloldali kormányok által a 13. havi nyugdíjtól megfosztottaknál sokkal szélesebb kört érint ez a fokozatos visszaépítés, hiszen több embert érint és nincs felső plafonja sem.