kocsismáté

  • A 2022-es országgyűlési választásokon Sára Botond lesz a Fidesz egyéni képviselőjelöltje a Józsefvárost és Ferencvárost magában foglaló budapesti 6-os választókerületben. Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a kampánycentrumban segíti a pártot a másfél év múlva esedékes választáson.
  • Pikó András korábbi választási ígéreteihez képest a közterületek koszosabbak, az utcákat hajléktalanok és drogosok lepék el, a társasházak támogatása szinte lenullázódott – többek közt erről panaszkodtak a lakosok a Józsefvárosi Fidesz lakossági fórumán.
  • Egyelőre nincs szükség rendkívüli jogrend bevezetésére, az egészségügy az eszközök és a jogszabályok szempontjából is felkészült a koronavírus-járvány második hullámára. Úgy kell megszervezni a védekezést, hogy közben megmaradjon az ország működőképessége és a gazdaság teljesítőképessége – fejtette ki Kocsis Máté országgyűlési képviselő.
  • A Fidesz-KDNP-frakció minden feltételt biztosít a koronavírus-járvány elleni védekezéshez – mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. A politikus mindenkitől azt kérte, tartsa be a védekezési szabályokat, és ne támadásnak vegye őket.
  • Végre befejeződtek a felújítási munkálatok – a Kocsis Máté közreműködésével 2018-ban elindított Orczy Negyed Program részeként – a Kálvária téri játszótérnél. Az anyukák szerint azonban az önkormányzati kivitelezés nem sikerült túl jól.
  • „Undorító, amit Kaleta Gábor tett, a bíróság ítélete pedig felháborító és elfogadhatatlan” – írta ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, Józsefváros és Ferencváros országgyűlési képviselője szerdán, kora este a közösségi oldalán.
  • Idén ősszel fejeződött volna be a Blaha Lujza tér teljes körű felújítása, ám Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester leállította a tér rekonstrukcióját – írja a Magyar Nemzet. Késik a Corvin Áruház felújítása is.
  • Lassan két éve, hogy a Fővárosi Közgyűlés 270 milliót szavazott meg a Déri Miksa utca felújítására a Sára Botond vezette önkormányzat pályázatára: volt koncepcióterv, közösségi egyeztetés is. Mégsem indul a kivitelezés.
  • Félidei tisztújítást tartott a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja. A frakció megerősítette Kocsis Mátét a frakcióvezetői tisztségben, amelyet 2018 májusa óta tölt be – közölte a Fidesz sajtóosztálya.
  • A veszélyhelyzet ideje alatt számos baloldali polgármester élt vissza a jogával, köztük Pikó András, aki a helyi képviselő-testület felhatalmazása nélkül egy egymilliárd forintos szerződést mondott fel, majd kötött egy másikat – fejtette ki Kocsis Máté.