A szeptemberi világbajnok selejtezőkre a magyar válogatott keretét Marco Rossi augusztus 25-én hirdette ki. E szerint a válogatott tagjai:

  • kapusok: Bogdán Ádám, Dibusz Dénes, Gulácsi Péter
  • védők: Bolla Bendegúz, Botka Endre, Fiola Attila, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Szalai Attila, Tamás Márk
  • középpályások: Gazdag Dániel, Kleinheisler László, Nagy Ádám, Loic Nego, Schäfer András, Szoboszlai Dominik
  • támadók: Hahn János, Nikolics Nemanja, Sallai Roland, Salló Dániel, Schön Szabolcs, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland,

Mi Albániába, az angolok Budapestre nem utazhatnak

A magyar válogatottat nem kísérhetik el a drukkerek az Albánia elleni szeptember 5-i mérkőzésre Tiranába. A budapesti Eb-meccseken örülhettünk, hogy véget ért a szurkolómentes rémálom, de nagyon úgy tűnik, az ősz szépen lassan újra elhozza nekünk a korlátozásokat. Ennek egyelőre csak a szeptemberi világbajnoki selejtezők esnek áldozatul, de vélhetően lesz ez még rosszabb is. Mert ugyan az MLSZ közlésében nem szerepel, de a szurkolók utazását korlátozó intézkedés meghozatalára minden bizonnyal a koronavírus-járvány miatt került sor.

Ez persze nem csak nekünk fájhat, hanem az angol drukkereknek is, akik a szeptember 2-i budapesti Magyarország–Anglia találkozón nem lehetnek itt. Ami elnézve a Wembleyben rendezett Eb-döntőt, talán nem is olyan nagy baj, mert úgy hiányozna Budapestre a brit balhé, mint mákos gubába a piros arany.

De ne legyünk igazságtalanok, említsük meg azt is, hogy az andorrai szurkolók is kénytelenek lesznek lemondani a magyar főváros látványosságairól. Bár az ő hírük nem annyira félelmetes.

Világbajnoki-selejtezők

Az I-csoport szeptemberi programja

 

forduló, szeptember 2., csütörtök

20.45: MAGYARORSZÁG–Anglia

20.45: Andorra–San Marino

20.45: Lengyelország–Albánia

 

forduló, szeptember 5., vasárnap

18.00: Albánia–MAGYARORSZÁG

18.00: Anglia–Andorra

20.45: San Marino–Lengyelország

 

forduló, szeptember 8., szerda

20.45: MAGYARORSZÁG–Andorra

20.45: Lengyelország–Anglia

20.45: Albánia–San Marino