Az 1956-os forradalom egyik jelképes mozzanata volt az MSZMP-pártház ostroma. A forradalmárokkal szemben AVH-s katonák álltak védve a kommunisták főhadiszállását. Róluk emlékezett meg a Munkásőr Emléktársaság, valamint a Magyar Antifasiszta Liga október 29-én, egy nappal a pártházostrom évfordulója előtt.
Munkásőr egyenruhában, AVH-s bőrkabátban jelentek meg
A két szervezet prominensei stílusosan munkásőr egyenruhában, valamint – az AVH-sok viseletében – bőrkabátban jelent meg. A koszorújuk szalagján a szöveg: „A pártház védőinek emlékére”, amivel gyakorlatilag szembeköpték a magyar történelem egyik legfontosabb – szabadságért vívott – küzdelmét, az 1956-os forradalmat.

Fotó: Facebook

Pikóék nyíltan szimpatizálnak a szélsőbaloldallal

A Pikó András vezette önkormányzat nemcsak, hogy nem határolódik el a szélsőbaloldaltól, hanem sok esetben nyíltan támogatja is.

A kerület vezetése a józsefvárosiaktól is elvárja, hogy a szélsőbaloldal előtt hajbókoljon

Erőss Gábor alpolgármester saját bevallása szerint a kerület jelenlegi vezetése a józsefvárosi identitás részévé kívánja tenni a munkásmozgalmat, Pikó András pedig a kommunista hatalomátvétel időszakát felszabadulásként emlegette. A polgármesteri álláspontot hűen visszhangzó önkormányzati lap például videóban nosztalgiázva népszerűsítette a Munkásőr Emléktársaságot, amikor azok ünnepi megemlékezést szerveztek Kádár János születésének évfordulóján.

A kommunizmust népszerűsíti videójában az önkormányzat lapja