Azon az estén tanulta meg a világ Loris Karius nevét, aki két gólt is adományozott a Madridnak, amely végül 3-1-re nyert. Karius vesszőfutásában persze nem zárható ki teljesen Sergio Ramos közreműködése sem, lévén miheztartás véget alattomos sunyi módon fejberúgta a kapust a bíró háta mögött rögtön a 2. percben… Az viszont teljesen biztos, hogy Mohammed Salah likvidálásából jelentősen kivette a részét a spanyol védő. Kitörte ugyan az egyiptomi csodacsatár karját (le is kellett cserélni, ami mérhetetlen hátrányba hozta a Mersey part vörös csapatát), de Ramos a pályán maradhatott. Szerintünk áldhatja eszét, hogy most Párizsban nem a pályán lesz, hanem a PSG kispadján ül, mert amit a Pool-fanatikusoktól kapott volna…

Fotó: EPA-EFE

Tehát van mit törlesztenie az angoloknak, és nem is kevés dolog szólna a vörösök győzelme mellett, akik újabb fináléjukkal bizony elit társasághoz csatlakoztak. A Liverpool lett a negyedik klub, amely a BEK/BL történetében legalább tízszer bejutott a fináléba. A Real Madrid 16-szor, az AC Milan és a Bayern München 11-11 alkalommal volt döntős. Ami igazán melengetheti a Pool drukkerek szívét, hogy ez pont kétszer annyi döntő, mint amit eddig a Manchester United fel tud mutatni.

Ami még félelmetesebb, hogy a XXI. században (2001-től) a Liverpool hét UEFA által rendezett sorozat döntőjébe jutott be (ötször a BL-ben és kétszer az UEFA-kupában/Európa-ligában), közülük négyet meg is nyert. Ennél több finálét egy csapat sem játszott Európában ebben az időszakban. A Sevilla és a Real Madrid hatszor, a Bayern München ötször volt döntős.

További rettegésre adhat okot Madridban, hogy ez a mostani Liverpool talán félelmetesebb, mint eddig valaha. Ugyanis az első együttes, amely egy idényben bejutott a BEK/BL, az FA-kupa és az angol Ligakupa döntőjébe. Utóbbit februárban tizenegyesekkel már meg is nyerte a Chelsea ellen.

Fotó: Getty Images

De akad még rekord. Sadio Mané elődöntőbeli gólja volt a 139. találat, amelyet a Liverpool a 2021–2022-es idényben szerzett – ez klubrekord. És hol van még a szezon vége!

Szóval a rekordgyőztes Real Madrid nem lehet nyugodt. Főleg akkor, ha a Liverpoolban játszik majd Ibrahima Konaté, aki továbbra is veretlen a Liverpoollal. A 22 éves francia hátvéd a nyáron igazolt az angol gárdához, amelyben a mostani idényben 24 tétmeccsen játszott (ebből hétszer a BL-ben). A Pool Konatéval a pályán 18-szor győzött, hatszor ikszelt. Tehát csak a 11-esekben reménykedhetne a Madrid.