Megkezdődött az utóbbi évek egyik legnagyobb futballhoz köthető botrányának tárgyalása, de ez nem a labdarúgásról szól. A vád szerint Benjamin Mendy, a Manchester City labdarúgója és társa fiatal nőket zaklatott és erőszakolt meg a francia világbajnok villájában.

A 28 éves francia védő a vád szerint kihasználta a hírnevét és gazdagságát, és jellemzően manchesteri klubokban szedett össze fiatal nőket, akiket aztán a villájába vitt, ahol annak ellenére erőszakolta meg őket, hogy nemet mondtak, vagy csak túl részegek voltak, hogy beleegyezzenek bármibe is.

Mendynek társa is volt, a lányok többségét egy „fixer”, a 41 éves Louis Saha Mattuire segítségével vitte haza. A fixert ugyanebben az ügyben nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. A két férfi „érzéketlen közömbösséggel” állt a nőkhöz, szerintük „ezek a nők eldobhatóak: dolgok, akiket szexre lehet használni, aztán pedig félretenni” – mondta Timothy Cray ügyész a bíróságon. A páros a vád szerint 13 nőt erőszakolt meg és zaklatott szexuálisan, a két férfi között egyfajta verseny alakult ki a nők terén.

Az egyik nő azt állítja, az erőszak idején még csak 17 éves volt, többek pedig azt mondták, Mendy villájába érve egyszerűen elvették tőlük a telefonjukat. Mások azt állították, hogy egy bezárt pánikszobában estek áldozatul a labdarúgónak vagy a fixerének.

A tárgyalás a tervek szerint még három hónapon át folytatódik. Ha bűnösnek találják Mendyt, akkor nem elképzelhetetlen, hogy egy cellának nevezett pánikszobában találja magát, ezúttal pont ellenkező szerepben.