ORFK: koronavírus elleni vakcinákat hirdetnek csalók az interneten

Bányai Rudolf | 2021. 01. 14. – 15:06

Már megjelentek olyan hirdetések a nemzetközi közösségi oldalakon, amiben csalók próbálnak vakcinákat eladni. A rendőrség figyelmeztet: senki ne dőljön be az internetes bűnözőknek, az ilyen termékek minden bizonnyal hamisak, a koronavírus elleni vakcinák ugyanis kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

© Fotó
Mónus Márton / MTI, illusztráció

A nemzetközi közösségi oldalak felületén már megjelentek olyan álprofilt létrehozó felhasználók, akik a gyanútlan vásárlóknak kínálnak eladásra hamis oltóanyagot, illetve annak szállítására és mélyhűtésére használt berendezéseket. A rendőrség az kéri, senki „ne dőljön be” az internetes bűnözők vakcinahirdetéseinek, mert azok biztosan hamisak.

A vakcinák kereskedelmi forgalomban nem kaphatók, azokhoz kizárólag a kormány által kijelölt oltóközpontokban, ütemezetten és ingyenesen lehet hozzájutni. A védőoltásként hirdetett vakcinákat semmilyen körülmények között nem szabad megrendelni az internetről, ahol biztosan hamisított, nem bevizsgált, a kereskedelmi forgalomban nem elérhető, nem engedélyezett terméket árusítanak.

Forrás: MTI

Rovat