A kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút, ahol kifejtette: nincs az a pénz, amiért olyan állapotokat megengednénk, amit a nyugat-európai államokban tapasztalni lehet. Példaként említette a terrorveszélyt, a bűncselekményeket, a párhuzamos társadalmakat.

Orbán Viktor azzal folytatta: nincs az a pénz, amiért az LMBTQ-aktivisták kezére adnánk a gyermekeinket és az unokáinkat. Ez lehetetlen, a magyar családokban „elgondolhatatlan”, a gyerekek nevelése, különösen a szexuális nevelés, mindig a családokra és a szülőkre tartozik, ezt nem veheti el tőlük senki, az iskola meg különösen nem – jelentette ki, hozzátéve: úgy meg végképp nem, hogy olyan emberekkel találkozzanak az iskolában, akikkel otthon vagy az utcán sem szeretnék, ha találkoznának. – Nem tudnak bennünket pénzügyileg megzsarolni ezekben a kérdésekben, mert ezek fontosabb kérdések, mint a pénz – jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő Brüsszelt leginkább a francia királyi udvarhoz tartotta hasonlatosnak, ahol lehet „bájologni” és ahol egy külön nyelvet találnak ki, amin értekezni lehet a valóságról. Amikor jön a választás, akkor előbb-utóbb szóba kell állni az emberekkel, akik nem értik azt a „brüsszeli tolvajnyelvet”, amin zajlik az európai politika. El kell kezdeni világosan, érthetően és egyenesen fogalmazni – húzta alá.

Ezt történt az Európai Parlamentben is, ahol minden képviselő küzd az újraválasztásáért, és Ursula von der Leyen elnöknek is vannak ambíciói – jegyezte meg, kiemelve: elő kell jönni a farbával, „az elkenős, okoskodós, ravaszkodós beszéd” szép lassan eltűnik és jön az egyenes, direkt, demokratikus beszéd és meg kell mondani, ki mit akar. Az elnök sem tudta ezt elkerülni, meg kellett mondania, mi a baj a magyarokkal, miért nem adják oda azt a pénzt, ami jár. Végre világosan, egyenesen elmondta, hogy az uniós pénzeket két okból nem adják oda magyaroknak: mert nem engedik be a migránsokat és nem engedik be az LMBTQ-aktivistákat a gyermekeik közé – mondta.

Azt akarják elérni minden eszközzel – beleértve a pénzügyi nyomást is –, hogy ezeket a törvényeket Magyarország változtassa meg, de ez nem fog menni. Az EP-választás is ezekről a kérdésekről fog szólni: a migrációról, a családjainkról és a háborúról – értékelt a miniszterelnök.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a nemrégiben lezárult nemzeti konzultáció azt bizonyítja, hogy továbbra is erős ország, erős nemzet vagyunk, az üzenetet pedig meg fogják hallani Brüsszelben. Míg a magyar nemzeti összetartozás ezer, addig a nyugat-európai egy-kétszáz évre tekint vissza. Mivel nincsenek körülöttünk rokonaink, az összetartozás, az életösztönök, a „mély nemzeti gondolatok Magyarországon nagyon erősek”, és ezt bizonyítja a nemzeti konzultáció is, amelyet másfél milliónál több ember töltött ki, „mivel úgy gondolták, hogy az ország szempontjából fontos” – fejtette ki Orbán Viktor.

Forrás: MTI