Szombaton nem sokkal dél után derült ki, hogy a kétszeres címvédő Szilágyi Áron bejutott a döntőbe a férfi kardozók egyéni versenyében a tokiói olimpián. London és Rio de Janeiro bajnoka negyedik asszójában, a legjobb négy között nagy csatában, 15-13-ra verte a georgiai Sandro Bazadzét az elődöntőben.

A Vasas 31 esztendős vívója fölényes győzelmekkel menetelt az elődöntőig, elődöntős riválisa nála jóval szorosabb mérkőzéseket vívott, de a negyeddöntőben a verseny egyik favoritját, a világranglista-vezető, világbajnoki címvédő dél-koreai Oh Szang Ukot búcsúztatta.

A döntőben a sorozatban harmadszor győztes magyar vívó 15-7-re verte az olasz Luigi Samelét a döntőben.

Az első tripla Szilágyi Ároné

Szilágy Áronon kívül eddig négy nagyszerű elődjének – Fuchs Jenőnek, Kárpáti Rudolfnak, a szovjet Viktor Krovopuszkovnak és a francia Jean-Francois Lamournak – sikerült megvédenie a címét férfi kardban, de egyéniben a triplázás még senkinek nem jött össze – közölte az MTI.

A Fazekasba járt

Az ország büszkesége, és részben Józsefvárosé is, Szilágyi Áron győzelme. Az immár 3-szoros olimpiai bajnok a kerületi a Fazekas Mihály Gimnáziumban végezte középiskolai tanulmányait. Igaz, magántanuló volt, de mint mondta egy interjúban, naponta bejárt a Horváth Mihály téri iskolába.

Forrás: MTI, Hírnyolc