A koronavírus elkerülésének leghatékonyabb módja, ha otthon maradunk. Erre figyelmeztet Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint erre buzdít Kovács András Péter humorista is, akinek Maradok Itton című zenés karanténslágere 10 nap leforgása alatt meghaladta a 1,5 milliós nézettséget.

Digitális oktatás

A Magyarországon elrendelt veszélyhelyzet következményeképpen az iskolák bezártak, előtérbe került a távoktatás, amelyhez segítséget nyújthat a közmédia M5 adója is, amely YouTube csatornájára folyamatosan tölti fel az oktatási anyagokat általános iskolásoknak és középiskolásoknak egyaránt.

Koncert a nappaliban

A szórakozásról sem kell teljes mértékben lemondanunk. A Facebook közösségi oldalon március 21-én Ruzsa Magdi előadásában a Most élsz című dallal elindult a Maradj Otthon Fesztivál, amelyhez számos előadó csatlakozott.

Mindenki számára elérhetővé tette médiatárát a Müpa, így az elmúlt évek egy-egy felejthetetlen előadását honlapjukon, Facebook-oldalukon és YouTube-csatornáin közvetítik. További részletek itt.

Bár a nyilvánosság számára nem tart nyitva, a közönség online szórakoztatásáról továbbra is gondoskodik a zárt ajtók mögött működő A38 Hajó: a budapesti kulturális központ jelenleg stúdióként működik tovább, streamkoncerteket szervez és YouTube-on közzétett koncertfelvételekkel jelentkezik.

Edzés otthon

Sokak életének fontos része volt a napi edzőtermi torna. Erre is születtek már videók.

A hölgyek például Kiss Virág fitnesz versenyző, az uraknak a sportaholik két személyi edzője Zoárd és Bálint is bemutatja, hogyan edzzünk otthon, eszközök nélkül.

Mesék kicsiknek, szórakozás a családnak

A kicsiknek ajánljuk a Budapesti Rendőr-főkapitányság „Mesél a rendőr”-címmel indított kezdeményezését, amelyben egyenruhások mondanak esti mesét, vagy például a Kolibri MobilMeséket, amelyben a Kolibri Színház művészeinek tolmácsolásában, vagy akár Dr. Tudor Vidor, a bábfigura meséit.

A járvány ideje alatt nem maradunk cirkuszi produkció nélkül sem, ugyanis a veszélyhelyzetre való tekintettel a Fővárosi Nagycirkusz elérhetővé tette a Varázslatos győztesek című előadását, amely az egész családnak szórakozást nyújt.

Láthatóan összefogott az ország, sokan igyekeznek a saját területükön hozzájárulni az otthon maradók komfortérzetének növeléséhez: tornával, előadással, zenei élménnyel, csak – a helyzetre való tekintettel – ezúttal nem személyesen, hanem online. 

Forrás: YouTube